Dekking en dracht

Tijdens de afgelopen loopsheid is regelmatig de progesteron waarde bepaald. Op 15 februari was het zover. We zijn direct vertrokken naar de Noord-Franse kust.  Reno en Tessel bleken er helemaal klaar voor ;-) 

De liefde viert hoogtij..

Geduld tot de honden weer ontkoppeld zijn. Bij de tweede dekking duurde dat 1 uur..

Hoe zullen de pups eruit zien?

Na een enerverende dag weer zen in de hotelkamer ;-) 

In afwachting....

Op 20 maart hebben  we een echo laten maken. Je hebt een voorgevoel op basis van gedrag en uiterlijke veranderingen, maar het blijft toch spannend..

Jawel, Tessel is drachtig :-) 

Uit de echo op 20 maart bleek dat Tessel drachtig is. Er zijn in elk geval 4 pups gezien met kloppende hartjes. Nu nog een paar weken geduld.. Met Tessel gaat het goed. Haar gedrag (en eetlust) beantwoordt wel aan wat je in de verschillende fasen van de dracht zou verwachten. Het lijkt erop dat haar eetlust toeneemt. De pups gaan de komende tijd in omvang toenemen. 

Tessel begint zichtbaar te groeien en de werpkist is geïnstalleerd 

Hier is Tessel ongeveer 6 weken drachtig. Buikje begint zichtbaar te worden. Rond 20 april verwachten we de geboorte van de pups. 

De werpkist is geïnstalleerd. Is oké voor Tessel ;-) 

De laatste loodjes....

Je zou het zo niet helemaal zeggen, maar vandaag dag 59 van de dracht. 

Het lijkt alsof pups aan het indalen zijn. Tessel heeft vooral behoefte aan rust. Overdag nog wel een beetje te porren voor een ommetje of een spelletje met de bal. Volgend bericht binnenkort op de pups pagina..