Natuur op ons erf

Wij beheren onze tuin vanzelfsprekend natuurvriendelijk. Om te volgen wat de invloed daarvan is op de natuurwaarden inventariseren we wekelijks hoe het met onze tuinsoorten staat. 
De teller staat inmiddels op ruim 500 soorten! In wisselende samenstelling zien we dagelijks al gauw 20 verschillende vogelsoorten bij huis. Er broeden staartmezen, spechten en een buizerdpaar, Maar we hebben ook vleermuizen, egels, een haas en zelfs een steenmarter. Daar komen de vele vlinders. libellen en bijen nog bij. 

Om een indruk te geven: hieronder vind je wat plaatjes van onze tuinsoorten. 
Daarnaast zijn op onderstaande link onze tuinsoorten te vinden. Het Gaende Goet is een onderdeel van het grotere gebied Poppenroede. Waarnemingen van John zijn onze tuinsoorten. 


De buizerd heeft het kraaiennest ingenomen en verbouwd. Momenteel wordt er weer gebroed. Onder onderstaande knop zijn de waarnemingen in en direct om de tuin te vinden. 

Actueel

Momenteel explodeert het fluitenkruid in het bos.  Het speenkruid staat in bloei. Een staartmees vecht tegen zijn eigen spiegelbeeld en vuurjuffers vliegen uit. Meerkikkers hebben de vijver ontdekt. 

bonte zandoogjes vliegen in de bosrand.

grote bonte specht is actief.

Reen verblijven nog steeds in de buurt. 

Een eerste indruk van aanwezige insecten en een wespenspin

Kleine vuurvlinder

Bont zandoogje

Wespenspin

Penseelkever

Oranjetipje

Platbuik

Aardhommel

Mierkever